Skip to main content

Napoleon experience

logo van de school

Lees meer

napoleon experience image

We verwelkomen jou op het afgesproken tijdstip op onze thuisbasis in Saint Ghislain.
Na kennismaking met de piloot en een korte veiligheidsbriefing stapt u aan boord van één van onze toestellen en neemt u plaats op de passagiersstoel naast de piloot.

We stijgen op en vliegen in Zuidoostelijke richting om even later een Noordoost koers te volgen tussen de gecontroleerde gebieden (CTR) van Chièvres en Charleroi. Wat verder volgen we het “Canal du centre” en zien we de indrukwekkende scheepslift van Strépy-Thieu.
Tijdens de vlucht krijgt u een toelichting over de werking van de aerodynamische stuurorganen van een 3-assig toestel en een korte uitleg over de basis-vlieginstrumenten aan boord.

Een 10-tal minuten later zien we in de verte Brussel liggen en vervolgens ook de leeuw van Waterloo die pronkend het zuidelijk landsdeel lijkt te bewaken. Het monument werd opgericht in 1823, in opdracht van Koning Willem der Nederlanden, dit ter herdenking aan de veldslag bij Waterloo die er in 1815 plaats vond.
We beschrijven een rechtse bocht rond de 28 ton wegende gietijzeren leeuw, opgetrokken op een 40m hoge heuvel. Een unieke kans om vanuit de hoogte je ogen de kost te geven om dit imposant standbeeld te kunnen bewonderen.

Opnieuw volgen we een zuidoostelijke koers, ditmaal richting Namen, de hoofdstad van het Waals gewest waar Samber en Maas samenvloeien.
We laten de stad rechts van ons liggen waar we ter hoogte van Jambes met een Zuidelijke koers onze tocht verder zetten. Zo volgen we nu de diep in de rotsen uitgesneden rivierbedding van de Maas. Opnieuw is dit een indrukwekkende oogstreler.

Eenmaal ter hoogte van Profondeville bochten we verder naar het westen. In de half uur durende vlucht die nu volgt kan je genieten van de uitgestrektheid van de Waalse landschappen waarbij we zelfs even flirten met de Franse grens. Wat later komen we terug aan ons vertrekpunt en landen we op de luchthaven van Saint Ghislain.

Tot binnenkort!

Contacteer ons