Skip to main content

Grand Bleu experience

logo van de school

Lees meer

grand bleu experience image

We verwelkomen jou op het afgesproken tijdstip op onze thuisbasis in Saint Ghislain.
Na kennismaking met de piloot en een korte veiligheidsbriefing stapt u aan boord van één van onze toestellen en neemt u plaats op de passagiersstoel naast de piloot.

We stijgen op en vliegen richting Noordoost om via de heuvels van de “Mont de l’Enclus” even later de internationale luchthaven van Kortrijk Wevelgem te overvliegen. We vervolgen onze vlucht via Ieper richting Kokzijde.
Uit het niets verschijnt de Belgische kust plots aan de horizon en wat verder overvliegen we de luchtmachtbasis van Kokzijde. Voor ons is nu enkel nog de uitgestrektheid van de Noordzee te zien. Eenmaal we de kust overvliegen bochten we naar rechts om met een Noordoosten koers de kustlijn verder te volgen.

Bij mooi weer zijn de witte zeilen van de vele varende jachten en de schuimende koppen van de branding er typerend. Het overvliegen van het ondiepe kustwater bezorgt ons een merkbaar gevoel van rust. Vanaf nu hebben we slechts twee doelen, de volledige Belgische kustlijn volgen en onze ogen wagenwijd openhouden. Onze volgende waypoint is Oostende. Rechts van ons is de landingsbaan te zien van de internationale luchthaven.

Wat verder weg zijn het de vrachtschepen die de haven van Zeebrugge in- en uitvaren die onze aandacht trekken. Naast de andere badsteden waarheen we langsvliegen zien we bij het bereiken van Zeebrugge de brede inham en de havenhoofden die ver in zee uitsteken. Vervolgens zijn Knokke en het Zwingebied aan de beurt. Tijd om de Nederlandse luchtvaartautoriteiten via de VHF op te roepen met de vraag om hun luchtruim te mogen invliegen. We passeren verder langs Breskens en vliegen zo via de monding de Westerschelde over met de zandbanken die er te midden uit het water steken.

Eenmaal ter hoogte van Terneuzen volgen we het kanaal tot Gent Zeehaven, waar het schouwspel van menig aangemeerde zeeschepen en grote industriesites te zien zijn. We zetten onze tocht verder boven de Oost-Vlaamse vlakten. Onze laatste etappe bestaat er in om terug te vliegen naar ons vertrekpunt en we landen heel voldaan weer op de luchthaven van Saint Ghislain.

Tot binnenkort!

Contacteer ons