Skip to main content

Eifel experience

logo van de school

Lees meer

eifel experience image

We verwelkomen jou op het afgesproken tijdstip op onze thuisbasis in Saint Ghislain. Na kennismaking met de piloot en een korte veiligheidsbriefing stapt u aan boord van één van onze toestellen en neemt u plaats op de passagiersstoel naast de piloot.

Net zoals bij de Discovery experience nemen we een Zuidoostenkoers en gaat onze vlucht richting “Les lacs De l’Eau d’Heure, de grootste meren van België, waar we het leuke schouwspel van de vele zeilbootjes op het water vanuit de hoogte kunnen bewonderen. We vliegen verder langs het nabijgelegen dorp Cerfontaine om dan onze koers in oostelijke richting verder te zetten, richting Ardennen.
Ten zuiden van de militaire zone van Florennes passeren we even rakelings aan de Franse grens. We vervolgen onze tocht via Rochefort en La Roche-en-Ardenne en kunnen hierbij het toenemende bosrijke reliëf en de diep uitgesneden valleien onder ons waarnemen. Vanuit de lucht zijn de oeverloze verzichten werkelijk ontzagwekkend. We stevenen af op het vliegveldje van Büllingen dat zo’n 680 meter boven de zeespiegel gelegen is en op ca. 8 km van de Duitse grens verwijderd is.

Daar gaan we ook even landen. De vriendelijkheid en gastvrijheid van de lokale vliegclubleden zorgt voor een warm onthaal.
Nu nemen we even de tijd voor een tussentijdse debriefing en om van dit hooggelegen stukje Oostkanton te genieten bij een kop koffie (of fris).

eifel experience image

Na een half uurtje vertrekken we terug en nog maar net goed opgestegen komen we voorbij het meer van Bütgenbach.
Onze volgende eyecatcher wordt het racecircuit van Francorchamps, dat er op uitzondering van de jaarlijkse hoogdagen die er plaatsvinden, vredig bij ligt. Verderop zijn de watervallen van Coo aan de beurt met de Amblève die zich kronkelend een weg baant tussen de vele dennenwouden. We vliegen nu pal west en komen voorbij de dorpen Durbuy en Barvaux waar we de Ourthe kruisen. Vervolgens kruisen we ten zuiden van Namen de Maasrivier, met haar hoge rots-kliffen die aan de oevers rijzen. Er rest ons nu nog een half uurtje vlucht en dit is puur genieten. Uiteindelijk komen we terug aan in Saint Ghislain waar we op onze startplaats terug landen.

Tot binnenkort!

Contacteer ons